Creștinismul batjocorit la Jocurile Olimpice, Paris 2024

La un eveniment atât de important ca Jocurile Olimpice, unde se încearcă promovarea unității, Franța decide să batjocorească creștinismul, religia care de ani de zile unește cei mai mulți oameni.

Franța, țara care cândva a fost numită „Fiica cea mare a Bisericii”, când Clovis I, primul rege al Franței, împreună cu oamenii săi se convertește la creștinism. El era cel care a numit Parisul să fie capitala Franței. Parisul, locul unde marele teolog și filosof Toma de Aquino și-a făcut studiile, locul de unde misionarii creștini erau trimiși în lumea întreagă pentru a duce vestea bună a creștinismului. Acum, această țară nu a găsit nimic mai bun cultural pentru a afișa în fața lumii, decât să insulte peste 2 miliarde de creștini printr-o scenă în care un grup de activiști LGBTQ+ batjocoresc unul dintre cele mai sacre lucruri ale creștinismului; CINA CEA DE TAINĂ, evenimentul care promovează sacrificiul, dragostea și răscumpărarea și exact pe acesta s-au gândit că ar fi bine să-l batjocorească, tocmai cei care vorbesc despre “dragoste”.


Întrebarea pe care mi-o pun este: oare ar face acești activiști același lucru cu o scenă din Coran?
Cred că știm cu toții răspunsul.

Ce trebuie să facem noi creștinii? Cum trebuie să răspundem la astfel de provocări?
Trebuie să condamnăm aceste fapte ca fiind total nepotrivite, dar în același timp să nu uităm ce ne-a învățat Mântuitorul nostru. Isus ne-a învățat atât prin zicerile Sale, cât și prin propriul Său exemplu, că trebuie să dăm dovadă de maturitate și să le arătăm adevărata dragoste, chiar și atunci când suntem batjocoriți.

Putem totuși spune două lucruri:

1. „Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac!” (Luca 23:34)

Consider că aceste țări nu știu ce rău își fac când se străduiesc să eliminare creștinismul din cultura și din inimile oamenilor lor.

Cred că nu va trece mult timp până când Franța și alte țări vestice care acum renunță la valorile creștine — valorile care au ajutat la prosperarea civilizațiilor lor — vor simți lipsa acestora și le vor căuta din nou. Sper doar să nu fie prea târziu. În Anglia deja începe să se simtă lipsa creștinismului care a fost alungat de însuși oamenii ei. Recent, celebrul ateu Richard Dawkins, cel care prin eforturi proprii încearcă de ani de zile să elimine creștinismul din viața oamenilor, acum își manifesta dorința că preferă “creștinismul cultural” în țara sa, căci Islamul a început să fie foarte prezent și se pare că valorile sale nu corespund cu valorile creștine cu care era obișnuit și de care s-a bucurat atâta timp.

2. Să nu uităm că Dumnezeu nu se lasă batjocorit de nimeni și El este cel care răsplătește după faptele fiecăruia, nu noi.
“Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera.” (Galateni 6:7)

Chiar dacă firea noastră ne îndeamnă să ripostăm cu aceeași monedă, trebuie să ne aducem aminte că Isus ne-a înștiințat că vom fi urâți din pricina Sa și în același timp ne-a învățat astfel:

Matei 5:44 – “Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc”

Dumnezeu să ne ajute să fim creștini adevărați!